torsdag den 18. august 2011

I have a dream


I have a dream that one day this nation will rise up and live out the true meaning of its creed: "We hold these truths to be self-evident: that all men are created equal."
I have a dream that one day on the red hills of Georgia the sons of former slaves and the sons of former slave owners will be able to sit down together at a table of brotherhood.
I have a dream that one day even the state of Mississippi, a desert state, sweltering with the heat of injustice and oppression, will be transformed into an oasis of freedom and justice.
I have a dream that my four children will one day live in a nation where they will not be judged by the color of their skin but by the content of their character.
I have a dream today.
- Martin Luther King. 

Dette er bare et lille udkast fra Martin Luther King's store tale. Personligt synes jeg det er helt fantastisk hvad folk kan opnå, bare ved at sige hvad de mener. Ikke at disse udtalelser ikke har haft nogen konsekvenser for dem, for det kan vi jo se har været tilfældet for de fleste.
Selvom en mand som Martin Luther King idag ikke er fysisk levende, vil hans ånd altid leve et eller andet sted inde i os. Forhåbentligt.


Nu kan vi sikkert alle sidde og tænke på, hvorfor det lige er folk som Martin Luther King, Nilson Mandela, Gandhi, Che guevara & en masse andre, har været villige til at ofrer deres liv, for noget de troede så højt på- men er det ikke det samme, som når vi idag er villige til at ofrer vores liv på grund af konflikter, skabt udelukkende på grund af religion? Personligt synes jeg vi mennesker idag, skulle vælge vores kampe med omhu, istedet for alt det strid og kamp, på grund af, at man helt simpelt ikke kan acceptere andre holdninger til religionen.
Ja vist er det ikke alle steder vi har religions frihed, men det burde da komme som et naturlig instinkt for mennesket, at kunne acceptere hinanden. Hvilket desværre ikke er tilfældet.
Disse mennesker jeg tidligere har nævn, har haft styrken til at sige deres mening og tage kampen op, selvom de ting de kæmpede for, virkede som noget helt umuligt at opnå dengang.
Men de gjorde det alligevel, da det var noget de troede på.

Personligt synes jeg folk burde se op til folk som dem og ikke folk som Paris Hilton, Britney spears, Justin Timberlake & andre.
For der kan vi spørge os selv- hvad har de gjort for samfundet & verden?
Jeg kunne vælge & svare med 3 konkrete ord, men den vil jeg lade jer selv tænke over, folk har jo hver sin holdning til tingene.
Vi blogges- der skal nok komme en del flere oprørske tanker fra mit lille hoved :-).

(Hvis der er nogen der er finder de samme lidt revolutionerende ting interessante, kan jeg varmt anbefale filmen "Drømmen"- den er helt fantastisk!) 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar