mandag den 29. august 2011

Forskellighed- kan vi nogen sinde acceptere den?

Jeg har tit tænkt på, om vi mennesker nogen sinde bliver i stand til at acceptere folks forskellighed. Tit ligger problemet der, fordi vi ikke kan forstå noget der er anderledes end det vi er vant til & hvis man så oven i købet ikke er nysgerrig på den forskellighed, så vil vi jo heller aldrig komme til at forstå den.


Jeg tror en vigtig del i det at være menneske, netop er at føle sig accepteret & føle man er noget vær- istedet for at have den tanke, at man dybet set kunne leve på mars, fordi man overhovedet ikke passer ind- ihvertfald ikke efter andre folks meninger.
Man burde vende den om og tænke det er fedt, at vi netop er forskellige, for prøv & tænk hvis vi alle så ens ud & opførte sig på en bestemt måde. Så kunne alt jo bare være ligemeget.
Du ville ikke få lov til at tænke selv, ikke få lov til at finde din egen identitet og du ville ikke føle dig som dig.
Du ville føle dig som alle andre, dvs. at du ville føle dig som ingenting..
Der vil selvfølgelig altid være mennesker, der langsomt er begyndt at acceptere denne forskelighed hos andre mennesker. Men så er så er der også dem der har svært ved det (selvom jeg dog tror det er de fleste), hovedsageligt fordi de ikke ved noget om denne "forskellighed", de tør helt simpelt ikke træde ud af deres tryghedszone, så de beholder dig bare inde for det de ved hvad er & det de er vant til. Forandring er & vil altid blive en skræmmende ting, som vi aldrig helt ved hvad vi skal synes om.
Selvom det er svært, burde man måske bare tage det skridt ud af sin lille tryghedszone, som i øvrigt heller ikke er stor..
& tage et skridt ud i noget nyt & spændende, så man kan få udvidet sin horisont, ellers vil man jo aldrig kunne være i stand til at udvikle sig som menneske.
Hvis alle folk gjorde det, ville vi ikke have alle de problemer, så prøv det- det kan være det bliver en realitet en skønne dag, hvis alle folk bare tør tage det ene skridt.

Dare to take the first step?
"Hvis du aldrig kan tage det ene skridt & bevæge dig ud for din tryghedszone, så vil du heller aldrig komme til at forstå alt det der er anderledes end dig selv".
- Kathrine Edwards.

Vi blogges!:-)
skriv evt. en kommentar til indlægget :-).

4 kommentarer:

 1. Tjaa.. Nå folk bliver bedre til at være dem selv, og der ved skille sig ud fra mængden, så vil forståelsen for forskelligheder også blive større. Folk der hviler i sig selv er KLART bedre til at omgåes folk for hvad de er, og ikke hvad de tror de har behov for.

  SvarSlet
 2. Helt enig, det ville være helt vildt fedt, hvis det faktisk blev en realitet at folk kunne blive mere forstående for hinanden & derved acceptere denne forskellighed.
  & tjaaa, self. vil folk der hviler bedre i sig selv, have lettere ved at forstå andre menneker :-).

  SvarSlet
 3. Det er godt skrevet! Fed blog :-)

  fridaml.blogspot.com

  SvarSlet
 4. Mange, mange tak! :-).
  & tjekker da også lige din blog ud!

  SvarSlet